Міліція переконує, що в офіс \”Фронту Змін\” стрельнули з рогатки. Фронтовики в це не вірять

Міліція переконує, що в офіс "Фронту Змін" стрельнули з рогатки. Фронтовики в це не вірятьВчора на прес-конференції начальник УМВС в Чернівецькій області Микола Харабара повідомив, що пошкодження вікна офісу фронтовиків ймовірно могло бути здійснено за допомогою рогатки типу «Trumark». В обласному осередку \”Фронту Змін\” переконані, що замість того, щоб шукати злочинців, начальник обласного УМВС показав «Шоу із рогаткою». Ми пропонуємо читачам коментарі як начальника УМВС так і заяву \”Фронту Змін\”.

Коментар УМВС, щодо події пов’язаної із пошкодженням вікна офісу Чернівецької громадської організації «Фронт змін»

3 червня 2012 року о 02 годині 43 хвилини на спецлінію оператора «102» чергової частини УМВС України в Чернівецькій області, надійшло повідомлення від голови Чернівецького обласного осередку громадської організації «Фронт змін» Каспрука Олексія Павловича, про те, що невідомий пошкодив вікно офісу Чернівецької громадської організації «Фронт змін», який знаходиться на вулиці Суворова 2б, міста Чернівці.

Виїздом о 2 годині 45 хвилин слідчо-оперативної групи УМВС області та Шевченківського районного відділу міліції на місце події та прибуттям о 2 годині 55 хвилин було встановлено, що о 1 годині 26 хвилин на пульт приватної охоронної агенції «Аякс» поступив сигнал тривоги за адресою вулиця Суворова, 2б, якими по приїзду за вказаною адресою виявлено пошкоджене вікно.

У подальшому додатково для обстеження прилеглої території направлено наряди патрульної служби, ДАІ та відділу державної служби охорони при УМВС.

Оглядом вказаного приміщення виявлено пошкоджене зовнішнє скло офісу, а внутрішнє скло склопакету залишилося не ушкодженими. Більш того, 9 мм металева кулька знаходилась під вікном на тротуарі.

Ознак проникнення в приміщення офісу не виявлено, замки дверей не пошкоджені.

Вилучені речові докази були направлені на дослідження.

За результатами криміналістичного дослідження проведеного науково-дослідним експертно-криміналістичним центром УМВС України в трьом кулькам вилученим неподалік громадської приймальні «Фронту змін» в місці розміщення розбитих склянок пляшок.

За результатами криміналістичного дослідження проведеного науково-дослідним експертно-криміналістичним центром УМВС України в Хмельницькій області на наданих на дослідження кульках залишки порохового заряду на момент дослідження не виявлено, що категорично виключає версію застосування зброї для пошкодження вікна.

Враховуючи висновки вищевказаних досліджень, пошкодження вікна ймовірно могло бути здійснено за допомогою рогатки типу «Trumark».

Правоохоронцями відпрацьовується декілька версій, але найвірогідніша з них – хуліганські дії неповнолітніх.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС

України в Чернівецькій області

Повідомлення прес-служби обласного осередку \”Фронту Змін\”


«Замість того, щоб шукати злочинців, начальник обласного УМВС показав «Шоу із рогаткою», Максим Бурбак

У четвер, 7 червня, головний міліціонер області зібрав цілу прес-конференцію, щоб продемонструвати журналістам… рогатку. Саме з такої, як заявив начальник обласного УМВС Микола Харабара, був здійснений постріл у вікно Чернівецької обласної організації «Фронту Змін» у ніч на неділю, 3 червня.

Якщо навіть повірити пану Харабарі, що склопакет було пробито не кулею, а кулькою з рогатки, якщо навіть забути, що прямо над офісом «Фронту Змін» – балкон квартири, в якій у цей час знаходилися люди, все одно «шоу із рогаткою» новоспеченого шоумена Харабари зовсім не в’яжеться з прямими обов’язками правоохоронця. Бо ж українці все ще впевнені, що обов’язок міліції – не влаштовувати шоу, а шукати злочинців, щоб вберегти від загрози громадян.

Влада розігрує в Україні політичний спектакль абсурду. У цьому спектаклі задіяний всім нам відомий режисер, міліціонери, які замість своїх прямих обов’язків мають демонструвати вірнопідданство і робити абсурдні заяви. Справді, чого ми чекаємо від місцевого міліцейського «князька», якщо цілий начальник Головного штабу МВС не червоніючи заявляє, що міліція біля Верховної Ради 5 червня не травила опозиціонерів сльозогінним газом, а розбризкувала навколо них дезодорант. Очевидно для того щоб під час зливи вони не відчули аромат зради інтересів України. Незрозуміло тільки, чому багатьом мітінгувальникам стало зле під час цієї «парфумованої атаки», в них сльозилися та червоніли очі.

Влада вдає, що проводить реформи, міліція вдає, що ловить злочинців, просить євровболівальників ходити групами, демонструє рогатки, режисер непритомніє від курячого яйця. Це Україна для людей в їхньому розумінні.

Та попри всю абсурдність ситуації, коли стріляють у житловий будинок, це зовсім не смішно. Коли міліція, замість того, щоб запобігти загрозі, демонструє на прес-конференції, як правильно вчиняти злочин, це теж не смішно. І сумно стає, коли правоохоронці перетворюються на придворних шоумейкерів.

Світлина

peredplata