На 10 років засудили жінку і чоловіка за замах на вбивство

Герцаївський районний суд Чернівецької області підтримав позицію державного обвинувача і засудив до 10-ти років позбавлення волі чернівчан: 23-річну Наталію С. та 25-річного Андрія Ш.

Як встановлено досудовим слідством, Наталія С. перебувала в шлюбі і мала спільну дитину з чоловіком, стосунки з яким у неї не складалися. Згодом у неї з’явився коханець – Андрій Ш., з яким жінка бажала продовжити своє подальше життя. Однак законний чоловік, а також мама засудженої не хотіли цього розлучення. Тоді Наталія з коханцем спланували вбивство чоловіка. З цією метою за допомогою мережі Інтернет жінка придбала у невстановленої слідством особи пістолет і п’ять набоїв до нього.

Згодом Андрій Ш. зустрівся з чоловіком Наталії за межами Чернівців і спробував вистрілити в жертву. Але механізм зброї не спрацював і куля не вилетіла. Потерпілий, який був значно більший за габаритами від свого нападника, розвернувся, вдарив кривдника і забрав пістолет, а той кинувся тікати. Потерпілий повідомив працівникам міліції про скоєний на нього напад. Через деякий час правоохоронцям вдалося вийти на слід зловмисників і затримати їх.

Даючи оцінку доказам та беручи до уваги покази підсудних щодо обставин скоєння ними злочинів, суд прийшов до висновку, що слідством дії підсудних кваліфіковані правильно – як закінчений замах на умисне вбивство потерпілого, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Але обвинуваченим не вдалося довести злочин до кінця з причин, які не залежали від їх волі, повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata