Прокуратура Чернівецької області викрила липового воїна-афганця

Прокурор Чернівецької області порушив кримінальну справу відносно голови Герцаївської районної ради ветеранів за ознаками складу злочинів, передбачених ч.1 ст.364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) і ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Працюючи з 1994 року на посаді голови Герцаївської районної ради ветеранів і достовірно знаючи, що військову службу в Республіці Афганістан не проходив та участі у бойових діях не брав, керівник цієї організації підробив довідки про проходження з 15 листопада 1986 р. по 12 грудня 1987 р. військової служби в цій країні.Таким чином, відповідно до Закону Україну «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», отримав право на пільги. У подальшому подав зазначені фіктивні довідки до Управління Пенсійного фонду України в Герцаївському районі та Управління праці та соціального захисту населення РДА і незаконно отримав статус ветерана війни та відповідні пільги. В результаті таких махінацій державі були завдані збитки горе-керівником на суму майже 100 тис. грн.

Досудове слідство у справі проводить прокуратура Герцаївського району Чернівецької області, повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata