На буковинських річках побудовано систему протиповеневого захисту

Для попередження негативних наслідків дії паводкових вод на річках області побудовано систему протиповеневого захисту.

Система складається з 130 гідротехнічних об’єктів, які захищають від затоплення і руйнування майже 11,6 тис. садиб у 60 населених пунктах регіону, більше 20 тис. га сільгоспземель, 13,5 км інженерних споруд державного кордону з Румунією, повідомляє прес-служба ОДА.

У зв’язку зі складними метеорологічними умовами, що склалися у Західному регіоні, Дністровсько-Прутське басейнове управління водних ресурсів звертається до всіх орендарів ставків області з проханням дотримуватися правил експлуатації зазначених об’єктів.

Для забезпечення безаварійного пропуску паводкових вод орендарям ставків необхідно забезпечити постійне утримання у технічно придатному стані греблі, водоскидні та водопропускні споруди на водоймах, своєчасне пониження рівнів води перед паводками. Вони також мають виконати роботи з відновлення зруйнованих та капітально відремонтувати аварійні гідротехнічні споруди, погодити з басейновим управлінням заплановані реконструкції елементів ставків при проведенні ремонтно-відновлювальних робіт, мати дозволи на спецводокористування та технічну документацію на кожний водний об’єкт незалежно від форми власності, зокрема, водогосподарські паспорти та правила експлуатації, індивідуальні регламенти наповнення та скидів для каскадів ставків.

Відшкодування збитків, завданих населенню та навколишньому середовищу внаслідок неналежної господарської діяльності під час експлуатації орендованого водного об’єкта, покладаються на орендаря.

peredplata