На Буковині газифіковано 289 населених пунктів

Станом на 1 червня ц.р. на території області газифіковано 289 населених пунктів – 11 міст, 6 селищ міського типу та 272 села. Природним газом забезпечено 218 тис. 867 помешкань.

Забезпечення безпечної експлуатації газових приладів в житлових будинках області перебуває на постійному контролі територіального управління Держгірпромнагляду по Чернівецькій області. На обслуговуванні ПАТ «Чернівцігаз» перебуває понад 8,4 тис. км. підвідних, розподільчих та газопроводів вводів різного тиску, велика кількість газорозподільних пунктів, понад 90 тис. домових комбінованих регуляторів тиску тощо.

Упродовж першого півріччя ПАТ «Чернівцігаз» проведено заміну окремих газопроводів, капітально відремонтовано низку будівель газового обладнання та понад 9 км газопроводів. Іван Луговий відзначив, що занепокоєння викликає технічний стан димових та вентиляційних каналів багатоквартирних житлових будинків. У м. Чернівцях з нещільними димовентканалами експлуатується понад 7 тис. квартир. Негайного ремонту потребують 5 тис. 543 димовентканали та 217 оголовків. Вимагають покращення й роботи щодо проведення технічного обслуговування систем димовідведення. Станом на сьогодні договори на проведення технічного обслуговування спеціалізованими підприємствами укладені у містах Новоселиця, Сокиряни та Новодністровськ. У місті Заставна відповідний договір укладений, але роботи з технічного обслуговування не проводяться. Такі договори відсутні у містах Кіцмань, Сторожинець, Хотин, Вижниця та селище Глибока.

За порушення вимог Правил безпеки систем газопостачання України до адміністративної відповідальності притягнуто 35 осіб, на одну посадову особу матеріали про порушення кримінальної справи передано до органів прокуратури. За перше півріччя на території області сталося 2 аварії, пов’язані з використанням газу в побуті, внаслідок яких потерпіли 6 осіб, з них 2 особи загинули. Основними причинами аварій, як свідчать результати розслідування, є порушення правил експлуатації газових приладів, самочинна газифікація приміщень, незадовільний технічний стан газопроводу, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata