Іноземці та особи без громадянства для перетину державного кордону України можуть заповнити імміграційну картку заздалегідь

Відтепер з метою прискорення процедури проходження прикордонного контролю іноземці та особи без громадянства можуть заповнити імміграційну картку ще до прибуття на пункт пропуску через державний кордон, роздрукувавши її з офіційного веб-сайту Державної прикордонної служби України. Електронний зразок імміграційної картки розміщено за адресою: www.dpsu.gov.ua.

Імміграційна картка подається під час перетину державного кордону разом з паспортним документом співробітнику Державної прикордонної служби України та зберігається упродовж усього часу перебування в Україні. Завчасно заповнений документ пришвидшить перетин кордону громадянами, адже не доведеться гаяти час на його заповнення безпосередньо на пункті пропуску, повідомляє прес-служба ОДА.

Довідка

Імміграційна картка подається іноземцями або особами без громадянства під час здійснення прикордонного контролю, коли в паспортному документі громадянина не передбачено сторінок для відміток про перетинання державного кордону, а також на прохання іноземця або особи без громадянства не ставити у паспортному документі відповідної відмітки. У разі, якщо інше не встановлено міжнародними договорами України, імміграційна картка не заповнюється. Для прикладу, відповідно до угоди між Україною та Російською Федерацією про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації, громадяни, на яких розповсюджується дія Угоди, імміграційну картку не заповнюють.

peredplata