Вже наступного тижня розпочнеться збір ранніх зернових культур

На Сторожинеччині у 2012 році всіма категоріями господарств Підгір’я посіяно 9289 гектарів зернових культур, із них група ранніх зернових культур становить 2561 гектарів. Це на 272 гектари менше, ніж торік, однак збільшено площі посіву кукурудзи на зерно, повідомляє прес-служба ОДА.

Сприятливі кліматичні умови, проведені агротехнічні заходи забезпечили добрий стан посівів. Тому, за попередніми даними, в нинішньому році очікується зібрати 38026 тонн зерна при середній урожайності ранніх зернових 22,2 ц/га. Для початку робіт зі збирання врожаю ранніх зернових культур сільськогосподарськими підприємствами району закуплено 11 тонн паливно-мастильних речовин та підготовлено 35 зернозбиральних комбайнів, 8 зерноочисних машин, 5 машин для очистки насіння. Окрім того, ТОВ «Мрія Глибоччини» залучає 10 зернозбиральних комбайнів для збору озимого ріпаку.

Сьогодні 3 зернотоки та 6 складів для зберігання зерна вже підготовлені до збиральної кампанії. За сприятливих погодних умов жнива триватимуть впродовж 16-18 днів та завершаться на 2 тижні раніше середньорічних.

peredplata