Обласна санітарно-епідеміологічна станція закликає буковинців дотримуватись правил безпеки, щоб уникнути харчових отруєнь

З підвищенням температури зростає небезпека харчових отруєнь. Тому необхідно дотримуватись певних правил їх зберігання, приготування та транспортування під час подорожей. Зокрема, не рекомендується брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, що потребують охолодження при зберіганні), використовувати слід тільки бутильовану воду, повідомляє прес-служба ОДА.

При харчуванні у непристосованих умовах (ліс, пляж тощо) необхідно виключати контакт продуктів з ґрунтом та піском. Перед приготуванням та вживанням їжі слід обов’язково мити руки з милом. При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, а при споживанні дітьми – ошпарити окропом. На відпочинку без організованого харчування треба виключати приготування багатокомпонентних страв, що не мають достатньої термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо). Приготовлені страви бажано споживати відразу: термін зберігання приготовленої страви без холоду не повинен перевищувати 2 годин.

peredplata