Буковина готується до відзначення 80-річчя від дня народження поета-пісняра Михайла Ткача

З метою належного відзначення в області 80-річчя відомого українського поета-пісняра, народного артиста України Михайла Ткача утворено організаційний комітет, а також затверджено заходи з підготовки та відзначення ювілею знаного буковинця.

Основні мистецькі події проводитимуться на Кельменеччині, де народився поет, і у заходах візьмуть участь відомі митці України та побратими Михайла Ткача. Так, зокрема, у день ювілею, 26 листопада, відбудуться урочистості в меморіальному музеї-садибі митця у с.Лукачани, а в районному Будинку народної творчості та дозвілля – мистецьке свято «Талантом вигойдана пісня». Напередодні ювілею в обласній філармонії відбудеться вечір пам’яті «На крилах пісні» за участі відомих виконавців.

У Кельменцях вшановувати свого земляка почали завчасно. Так, для учнів загальноосвітніх шкіл району під час роботи літніх пришкільних оздоровчих таборів провели тематичні екскурсії до меморіального музею митця, в рідному селі Михайла Ткача відбувся вечір-портрет «Щаслива доля з Лукачанської роси й води\”.

Також, як повідомляє прес-служба ОДА, розроблено туристично-екскурсійний маршрут «Духовні скарби Кельменеччини», найближчим часом сесія районної ради розгляне клопотання про присвоєння ім. Михайла Ткача Кельменецькій музичній школі. Також вивчається питання щодо встановлення меморіальної дошки митця на фасаді Буковинського державного медичного університету та присвоєння його імені одній із вулиць Чернівців.

peredplata