Правоохоронці закликають буковинців у період відпочинку дотримуватися правил безпеки

Як інформує управління Міністерства внутрішніх справ України в Чернівецькій області, аби зберегти своє майно, захистити себе та своїх рідних у сезон відпусток треба дотримуватись певних правил безпеки. Зокрема, під час свого від\’їзду з дому попросити сусідів доглядати за власним помешканням; на час своєї відсутності заздалегідь потурбуватись про надійність вхідних дверей та замків помешкань; не залишати ключі в легкодоступних місцях (під килимом вхідних дверей, у поштових скринях, електрощитах тощо); виходячи з будинку, готелю чи квартири зачиняти вікна та двері.

Також правоохоронці рекомендують не залишати на видних місцях або без нагляду цінні речі, їх краще залишити у сейфах чи камерах схову готельних приміщень. У місцях найбільшого скупчення людей (зупинках, транспорті) старатися не показувати наявність дорогого мобільного телефону, грошей, ювелірних прикрас тощо.

Не залишати без догляду дітей на сонці, в автомобілі. Нагадувати дітям свої контактні телефони, міліції та швидкої допомоги, завчасно домовлятися про місце зустрічі з дитиною чи родичами у разі випадкового загублення.

Якщо ж проти вас чи ваших рідних скоєно злочин або правопорушення необхідно негайно звернутись до працівників міліції.

Йдеться у повідомленні прес-служби ОДА.

peredplata