У Вижниці відкриють Міжнародний міжнаціональний дитячий табір \”Джерела Толерантності\”

10 липня 2012 року 90 дітей 7-13 років з 12 національних громад України, Молдови та Білорусі візьмуть участь в урочистому відкритті Міжнародного міжнаціонального дитячого табору «Джерела толерантності», яке відбудеться у м.Вижниця у пансіонаті «Кремениця».

Учасники табору – діти національних громад України, Молдови та Білорусі і діти-шукачі притулку та біженці – ангольці, асірійці, афганці, білоруси, болгари, вірмени, гагаузи, греки, євреї, кримські татари, киргизи, конголезці, корейці, іранці, молдавани, німці, поляки, росіяни, румуни, таджики, узбеки, чеченці, велика група українців, зможуть зануритися в національні та релігійні культури різних народів.

Вже п\’ятий рік до участі у програмі табору залучені шукачі притулку та біженці, які потрапили в Україну з Анголи, Афганістану, Ірану, Конго, Киргизстану, Узбекистану, Таджикистану, та інших «гарячих» точок планети. Кошти на проїзд та участь дітей-біженців були зібрані під час благодійної акції Клубу толерантності та за участі Данської ради у справах біженців.

Табір проводиться 10 – 23 липня Конгресом національних громад України (КНГУ) за підтримки Євро-Азіатського єврейського конгресу та благодійних внесків батьків дітей.

Метою проекту є виховання міжнаціональної та міжконфесійної толерантності, протидія ксенофобії, формування активної громадянської позиції у дітей національних громад, поширення знань про національне розмаїття України та інших країн. У таборі працюють педагоги національних громад України – фахівці, які пройшли спеціальну підготовку на семінарах КНГУ.

Табір працює за унікальною методикою занурення, яка передбачає щоденні заняття, під час яких всі учасники пробують жити як представники певної культури

Графік проведення табору:

10.07 (вт) Приїзд дітей. Урочисте відкриття
11.07 (ср) День толерантності
12.07 (чт) Кримсько-татарський
13.07 (пт) Єврейський
14.07 (сб) Грецький
15.07 (нд) Екскурсія у Чернівці
16.07 (пн) Російський
17.07 (вт) Вірменський
18.07 (ср) Німецький
19.07 (чт) тематичний день
20.07 (пт) Болгарський
21.07 (сб) Український
22.07 (нд) Урочисте закриття

Довідка

Проект дитячого міжнаціонального табору «Джерела толерантності» діє з 2002 року. Табір відбувається влітку та триває в залежності від фінансування від 15 до 21 дня. Місце проведення постійно змінюється, щоб унікальну методику роботи з дітьми різних національних громад побачили в усіх куточках України та щоб учасники табору познайомилися з особливостями різних регіонів. Для участі в таборі діти виконують конкурсну роботу та рекомендуються національною громадою. В 2006-2008 роках впродовж літа Конгрес національних громад України провів по дві зміни табору. В проекті взяли участь близько 2400 дітей з 25 національних громад України, Білорусі та Молдови. Оволоділи методикою проведення дитячого міжнаціонального табору «Джерела толерантності» більше 140 педагогів, в т.ч. з Молдови, Польщі, Білорусі.

peredplata