Геннадій Москаль про завод “Арго”

Геннадій Москаль про завод “Арго”Москаль: “Чернівецька влада приховувала факт величезної заборгованості по зарплаті на заводі “Арго”, щоб обманути керівництво країни”

– З жовтня 2010р. і по сьогодні працівникам підприємства “Арго” в м.Хотин Чернівецької області не виплачують заробітну плату, – заявляє народний депутат Геннадій Москаль. – Сума невиплат становить уже більше десяти мільйонів гривень. Люди мають на руках рішення суду, по яких відкриті провадження, однак зарплата так і не виплачується. В той же час Хотинська райдержадміністрація, Чернівецька ОДА і Головне управління статистики області, знаючи про цю ситуацію, навмисно не включали в статистичний бюлетень вказану суму боргу, щоб створити уявне благополуччя перед мешканцями краю і обманути керівництво країни. Колишні й нинішні працівники заводу через невиплати зарплати потрапили в скрутне становище – в них немає грошей на продукти харчування, сплату житлово-комунальних послуг та найнеобхідніше.

Підприємство взяло великі кредити в “Укрексімбанку”, який є державною власністю й підпорядковується Кабміну. Тому Г.Москаль звернувся до прем’єр-міністра М.Азарова з проханням виділити з резервного фонду кошти на погашення заборгованості і терміново створити спеціальну комісію з виїздом у Хотин. Нардеп також направив звернення Генпрокурору В.Пшонці з проханням порушити кримінальну справу і вжити інших заходів прокурорського реагування щодо керівництва заводу “Арго”, а також посадових осіб Хотинської РДА, Чернівецької ОДА та Головного управління статистики, котрі умисно приховували факт заборгованості.

Про це йдеться в офіційному прес-служби народного депутата Геннадія Москаля.

peredplata