Буковинців застерігають правоохоронці, що за завідомо неправдиве повідомлення можна отримати серйозне покарання

Вступив у дію прийнятий 7 червня 2012 року Верховною Радою Закон України «Про внесення змін до cтатті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян».

Цим Законом суттєво посилено кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян: про підготовку вибуху, підпалу тощо.

Якщо раніше за таке «жартівника» в основному штрафували, то уже з 4 липня цього року за подібне діяння судом буде застосовуватись виключно покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 6 років. А у випадку спричинення тяжких наслідків або вчинення завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян повторно – винна особа може бути позбавлена волі до 8 років.

До речі, кримінальна відповідальність за даний злочин настає з 16 років. А за осіб, які не досягли цього віку відповідатимуть згідно із чинним законодавством їхні батьки чи особи, що їх заміняють, повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata