В Путильському районі дівчинку вкусила змія

В Путильському районі дівчинку вкусила змія20 липня до реанімаційного відділення Путильської центральної районної лікарні госпіталізовано жительку села Мариничі 1999 року народження. Дівчинку під час виконання господарських робіт на подвір’ї вкусила змія. Стан потерпілої важкий.

Територіальне управління МНС у Чернівецькій області нагадує громадянам, що у разі укусу змії потрібно знати, як діяти. Якщо вас вкусила змія, не панікуйте. Хвилювання стимулює прискорення серцевого ритму, що сприяє швидшому проникненню отрути в кров. Дихайте повільно і глибоко. Уважно огляньте місце укусу. Перш за все, постаратися якомога швидше відсмоктати із рани отруту. Не можна цього робити тому, у кого поранення слизової губ або порожнини рота. Рану слід обробити 5%-ним спиртовим розчином йоду або одеколоном, спиртом.

Відсмоктавши отруту, необхідно обмежити рухомість потерпілого. Якщо змія укусила в ногу, прибинтувати її до другої ноги і, підклавши що-небудь під ноги, злегка підняти їх. При укусі в руку необхідно зафіксувати її в зігнутому положенні. Щоб прискорити виведення отрути, давати потерпілому більше пити. Слід запам’ятати основне: потерпілого потрібно якнайшвидше доставити в найближчий медичний заклад. Про це повідомляє прес-служба ТУ МНС у Чернівецькій області.

світлина – naturalist.if.ua

peredplata