У ході ревізії управлінням освіти Глибоцької райдержадміністрації усунуто фінансових порушень на суму понад 250 тис. гривень

Державною фінансовою інспекцією в Чернівецькій області проведено планову ревізію фінансово-господарської діяльності управління освіти Глибоцької райдержадміністрації за період з 01.03.2009 року по 30.04.2012 року. Ревізією виявлено недоотримання установою доходів в сумі 24,3 тис.грн, незаконні витрати коштів у сумі 218,3 тис. грн. та недоотримання доходів працівниками в сумі 64,7 тис. грн.

Станом на сьогодні 24,3 тис. недоотриманих гривень вже додатково надійшли, 163,9 тис. грн. незаконних витрат відшкодовано та 64,4 тис. гривень додатково виплачені фізичним особам.

Так, зокрема, внаслідок неправильного визначення доплат до посадових окладів та обов’язкових надбавок, неправильного розрахунку розміру грошової винагороди та визначення базового місяця для обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації заробітної плати працівників управлінням освіти протягом ревізійного періоду нараховані та виплачені окремим працівникам зайві 66,2 тис. гривень. Натомість інші працівники управління недоотримали 64,7 тис. гривень. На незаконно виплачену заробітну плату перераховані внески до державних цільових фондів складають на 24,1 тис. гривень більше, ніж необхідно.

Крім цього, в результаті застосування завищеної ставки нарахувань на заробітну плату працюючих інвалідів протягом березня 2009 – грудня 2012 року управлінням освіти зайво сплачено внесків до Пенсійного фонду України на суму 53,5 тис. гривень.

Також ревізією встановлено, що внаслідок завищення обсягів виконаних робіт, вартості використаних матеріалів та включення до актів виконаних робіт кошторисної вартості проектних робіт і витрат підрядними організаціями, які не були підрядниками, підтвердженими первинними документами, протягом 2009-2010 років управління освіти надмірно сплатило 35,9 тис. грн. за виконання підрядних робіт з реконструкції, капітального та поточного ремонту приміщень установ освіти.

За результатами ревізії 45 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.164-2 КУпАП, а на 3 осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення – порушення бюджетного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata