3 серпня на Буковині відзначали 19-у річницю створення військової частини 1241

Сьогодні, 3 серпня, відбулись урочисті заходи з нагоди 19-ої річниці створення військової частини 1241 внутрішніх військ МВС України. З цієї нагоди військовослужбовців привітав заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Темерівський. У своєму вітальному слові він зазначив, що важкі будні кожного військовика вимагають професіоналізму, зразкової дисципліни, мобілізації сил, постійної готовності до самопожертви та відданої допомоги тим, хто потрапив у біду.

«Сьогодні приємно відзначити, що правоохоронці внутрішніх військ Буковини демонструють саме такий професіоналізм та мужність, не шкодуючи сил і здоров\’я, нерідко ризикуючи власним життям заради інших, сумлінно виконують свій професійний обов\’язок», – сказав Віталій Темерівський. Він також привітав зі святом ветеранів служби, а усім учасникам урочистостей побажав міцного здоров’я, добра та злагоди. Кращі військовослужбовці внутрішніх військ військової частини 1241 нагороджені Почесними грамотами обласної державної адміністрації за сумлінне виконання службових обов’язків із забезпечення громадського порядку та конвоювання засуджених до судових органів.

Довідка

Особовий склад 5-ї стрілецької роти, яка входить до складу цієї військової частини з 2002 року, забезпечував громадський порядок в м. Києві під час виборів Президента України, брав участь в операції «Кордон», де забезпечував громадський порядок в прикордонній зоні з Румунією та працював над недопущенням перетину через кордон контрабандних товарів і проходу нелегальних мігрантів. У липні-серпні 2008 року особовий склад роти виконував завдання з охорони громадського порядку в посиленому режимі несення служби під час ліквідації наслідків повені в Чернівецькій області.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata