Чернівецька обласна рада хоче забрати у міста обласний театр ляльок. Опозиція проти

Чернівецька обласна рада хоче забрати у міста обласний театр ляльок. Опозиція протиЧернівецька обласна рада позивається до Чернівецького міськвиконкому за приміщення в центрі міста, де розташований Обласний театр ляльок. Формулювання в позові дуже показове: облрада просить «визнати незаконним та скасувати п.2 рішення міськвиконкому від 14.12.2001р. №1007/24 «Про оформлення, підтвердження права власності територіальної громади м. Чернівці на будинковолодіння по вул. …Головній, 22…». Тобто громаді Чернівців влада фактично відмовляє в праві на цю власніть. І таке ставлення влади до громади стало вже тенденцією.

Показово, що в приміщенні, яке орендує Обласний театр ляльок, розташовується й офіс Чернівецької міської організації партії ВО «Батьківщина». Відмова «Батьківщині» в оренді приміщення трапляється вже не вперше. Раніше від обласної парторганізації було передано народному депутатові-тушці одне з приміщень, яке винаймала парторганізація по вул. Кафедральній, 8.

Питання по оренді, які виникають під час виборчої кампанії, очевидно, мають на меті перешкодити діяльності партії на виборах. Працівників офісу змушують замість передвиборчої роботи займатися судовою тяганиною. Але це свавілля має бути припинене, адже відчудження від громади її власності відбувається уже не вперше.

Спочатку у педагогів, вихователів, дітей і батьківського загалу відбирали приміщення обласного Будинку вчителя. І тільки шалений спротив громадськості дозволив зупинити свавілля і попри юридичні переоформлення залишити приміщення у розпорядженні гуртків і їх учасників, які там займаються.

Потім розпочалася війна за приміщеня мережі комунальних книгарень, розташованих у центрі міста. Не маючи фактичної власності у статутному фонді книгарень, не запропонувавши бізнес-плану для їх подальшого розвитку, облрада здійснює «реорганізацію» (а фактично – ліквідацію) цих підприємств і звільняє тих, хто посмів їй протистояти.

Тепер взялися за Ляльковий театр. І театр ляльок, який орендує приміщення по вул. Головній, 22, і обласна організація партії ВО «Батьківщина», яка також винаймає там офіс, залучені судом до розгляду справи як треті особи, оскільки рішення по справі може вплинути на їх права та обов’язки.

Мусимо зазначити, що самими лиш примітивними дитячими майданчиками, якими розкидається влада за рахунок яких міфічних спонсорських коштів, не називаючи імен і того, що віддає взамін, дозвілля дітей не обмежується. Закрадається підозра, що саме приміщеннями і «розраховуються» з анонімними благодійниками-дарителями пісочниць і гойдалок.

Як і у справах Будинку вчителя та книгарень ми докладатимемо всіх зусиль, вживатимемо всіх законних методів, щоби буковинські діти і далі змогли долучатися до мистецтва Лялькового театру.

Про це повідомляє прес-служба обласної організації партії ВО \”Батьківщина\”.

світлина – Вікіпедія

peredplata