Молодих юристів запрошують взяти участь у конкурсі на заміщення вакансій у бюро правової допомоги

Міністерство юстиції запрошує юристів, зокрема, молодих фахівців, взяти участь у конкурсі з відбору претендентів на посади керівників бюро правової допомоги, які з 1 вересня розпочнуть працювати по всій Україні в рамках розширення системи безоплатної правової допомоги населенню.

На брифінгу на тему «Відкритий конкурс на посади керівників бюро правової допомоги: можливості для юристів», що відбувся за участі Міністра юстиції Павла Петренка 27.04.2016 року останній зазначив, що кінцевою метою конкурсу є те, щоб у цих бюро з’явилися люди, які абсолютно не схожі на типовий образ державного службовця. «Наша ціль – це прийом в бюро на керівні посади молодих вмотивованих людей, які мають освіту бакалавра чи вище. Але саме основне – в них має бути бажання працювати в новій системі юстиції, допомагати українцям, захищати право і справедливість», – відзначив очильник Мін’юсту.

Аби подати заявку на участь у конкурсі претендентам необхідно заповнити відповідну заявку на сайті Мін’юсту або Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги на веб-сайті www.legalaid-jobs.in.ua.

На сайті можна знайти відповідну заявку, де треба вказати свої персональні дані й інформацію про освіту та обрати 5 населених пунктів, де б ви хотіли працювати.

У рамках етапів конкурсу, зокрема, за результатами опрацювання прийнятих заявок на відповідність формальним вимогам, претендентів буде запрошено до проходження курсу дистанційного навчання, тож навіть ті, хто не пройде конкурс, зможуть отримати нові знання.

Робота в бюро буде не лише цікавою, а й добре оплачуватиметься. Розмір заробітної плати буде вищим, ніж на державній службі і становитиме від 3,5 до 4,5 тис. грн.

Конкурс проходитиме у 3 етапи. Перший етап це опрацювання поданих заяв на відповідність формальним критеріям. Другий етап – це дистанційний курс навчання, опрацювання його результатів та запрошення до проходження інтерв’ю. Третій – співбесіда із претендентами, яка дасть можливість виявити їх мотивацію.

Оцінюватися під час добору будуть не лише навички та знання, а й компетентність і наявність моральних цінностей, доброчесність, відкритість, орієнтація на клієнта.

Міністерство юстиції гарантує умови щодо відкритості проведення конкурсу та рівності для всіх клієнтів.

Головне територіальне управління юстиції у Чернівецькій області

peredplata