Максим Бурбак: «Уряд Яценюка знищив енергетичну залежність від Росії»

На прес-конференції у Чернівцях голова фракції «Народний Фронт» у верховній раді України Максим Бурбак однозначно заявив, що позачергових виборів найближчим часом в Україні не буде.
Хоч окремі політичні сили оголошують себе опозицією, як такої конструктивної опозиції насправді нема. Є тільки політики, які хочуть готувати свої партії до виборів.
– Наша партія «Народний Фронт» зробила все для того, аби подолати в Україні штучно створену політичну кризу, – завив Максим Бурбак. – І наш земляк Арсеній Яценюк у цих умовах виявився на політичній висоті. Він діяв як справжній український патріот. Завдяки його вмілим, професійним діям та позиції в Україні відбулася цивілізована, європейська передача влади.
Шкода, що наші друзі з коаліції не змогли зрозуміти всієї необхідності відновити єдність заради миру та стабільності не тільки у державі, а й у Європі. Їм стало зручно критикувати владу. І в цих умовах президент разом з БПП «Солідарність» взяли відповідальність за все, що відбуватиметься в Україні. Тепер з двох партій – «Народний Фронт» та БПП «Солідарність» – створена нова коаліція під назвою «Європейська Україна».
А про діяльність Арсенія Яценюка вже у найближчому майбутньому будуть говорити як про професійну, державницьку і патріотичну. Адже у час, коли йде війна, уряд зумів запроваджувати потрібні реформи, розбудовувати армію, реформувати міліцію у поліцію і повністю знищити енергетичну залежність від Росії. Жодного кубометра газу не було закуплено у РФ.
– Коли Яценюк очолив уряд, на казначейському рахунку держави було 180 000 грн.,- продовжив Максим Юрійович. – А уже у минулому році – 40 млрд. грн. Падіння економіки зупинено, ріст долара також. Водночас ми годуємо свою армію, витрачаючи на неї не менше 5% ВВП. А це не менше 114 млрд. грн.
Субсидії також спрацювали. Всі, хто витрачає на комунальні послуги більше 10% доходів, одержує субсидії. Зараз є ще 5 місяців, аби ті, хто не одержав субсидії, оформив їх. Ті, хто одержував субсидію, автоматично матиме її продовження.
Головне, аби ті реформи, які розпочав уряд Яценюка, тепер мали продовження.
Микола Федорук також дуже жорстко відповів тим, хто прагнув створити умови для дострокових виборів парламенту.
– План популістів в Росії, та й в Україні, який вів до розвалу нашої держави, успішно провалений, – сказав Микола Федорук. – Буковина може гордитися, що цим провалом Україна завдячує нашому земляку – Арсенію Яценюку.
Далі депутати говорили про проблеми, які є у Чернівцях та області. Особливу увагу звернули на проблеми аеропорту. Максим Бурбак пропонує міській раді виділити на капітальний ремонт злітно-посадової смуги 35 млн. грн.
– Інакше аеропорту в Чернівцях не буде, – сказав народний депутат. – зараз уже переміщують пасажиропотік до Івано-Франківська. Звідти уже літають постійні рейси в Італію, Туреччину, Іспанію. Складається враження, що депутати Чернівецької міської ради свідомо йдуть на банкрутство аеропорту. Поки вони між собою і мером чубляться, кошти на смугу не виділяють.
На Буковині є багато заробітчан. Вони – потенційні пасажири. Тим паче, що аеропорт цікавий для компаній-перевізників тоді, коли у радіусі 200-250 км є 2 млн. людей. У нас такі умови є. Тому аеропорт просто необхідний.
– Без аеропорту наше місто перетвориться на хутір, – підсумував Микола Федорук. – Не розуміти цього можуть тільки недолугі патріоти Чернівців. Якщо у нас такий склад міської ради, то її треба негайно розігнати. Іншого виходу в даний момент і в даній ситуації нема.
Насамкінець Максим Бурбак розповів, чим займається у ці дні уже екс-прем`єр Арсеній Яценюк.
– Прем’єр-міністр нікуди не зникав, – говорить Максим Бурбак. – Однак не виключено, що у ці святкові Великодні дні Яценюк взяв собі відпустку, яку заслужив за два роки напруженої праці.
Нікуди Арсеній Яценюк не подівся з великої політики.
Петро Кобевко

peredplata