Французи поділились з буковинцями досвідом в галузі охорони здоров’я

Нещодавно українська делегація повернулась з Франції, де проходили заходи в рамках програми французько-українського обміну фахівців в галузі охорони здоров’я та фармації. В складі делегації був і начальник чернівецького управління охорони здоров’я Ігор Незборецькій.

Поїздка була насичена цікавою та корисною інформацією. В ході візиту відбулась зустріч з начальником департаменту комунікацій ВООЗ паном Таріком Жасаревічем, якій презентував присутнім головні напрями діяльності всесвітньої організації охорони здоров”я. Надалі, пріоритетами національних систем охорони здоров’я з погляду ВООЗ поділився начальник департаменту управління системами охорони здоров’я, політики і надання допомоги пан Деніс Портьок. Присутні на зустрічі мали змогу ознайомитися з основними завданнями щодо бороьби із захворюваннями на СНІД та туберкульоз, про що їм повідомив старший радник HIV/AIDS Антоніо Жебрас

Також відбулася французько-українська зустріч ініційована верховним органом охорони здоров’я Франції (HAS). Пан Брюна Люсе, заступник начальника відділу сертифікації закладів здоров”я (SCES), провів презентацію сертифікації закладів охорони здоров’я. Також учасникам зустрічі презентували французьку систему охорони здоров’я і регіональних агентств охорони здоров’я Франції.

Про це повідомляє сектор інформації та зв\”язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata