З 1 вересня розпочнеться черговий етап реєстрації та актуалізації даних вкладників Ощадбанку

29 серпня в обласній державній адміністрації працює «гаряча» телефонна лінія. З 12-ої до 14-ої на запитання краян відповідала начальник відділу депозитів та компенсаційних виплат філії Чернівецького обласного управління АТ «Державний ощадний банк України» Людмила Грушкевич. Спілкуючись з жителями краю, вона, зокрема, відзначила, що з 1 вересня розпочнеться реєстрація вкладників, дані про яких не було внесено до «Реєстру вкладників заощаджень громадян». Також відновиться актуалізація вкладників, дані про яких внесені до «Реєстру вкладників заощаджень громадян» та які отримали у 2008 році компенсацію в повному обсязі.

«Щоб здійснити реєстрацію, – зауважила Людмила Грушкевич, – вкладникам необхідно отримати час та дату реєстрації своїх даних. Для цього їм необхідно зателефонувати на «гарячу» телефонну лінію за номером 0 800 212 000 або ж заповнити спеціальну форму у розділі «Інформація для вкладників Ощадбанку колишнього СРСР» на сайті Ощадбаку www.oschadnybank.com. З метою реєстрації у призначений день і час необхідно відвідати установу банку і мати при собі паспорт громадянина України або документ, що його замінює, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та її копію, ощадну книжку за компенсаційним рахунком, а за їх відсутності ощадну книжку за вкладами Ощадбанку колишнього СРСР».

Наступним етапом є актуалізація даних. Для цього вкладнику необхідно зателефонувати на «гарячу» телефонну лінію за таким же номером або заповнити спеціальну форму у розділі «Інформація для вкладників Ощадбанку колишнього СРСР» на сайті Ощадбаку www.oschadnybank.com. Також актуалізувати свої дані він може через sms-повідомлення за номером 8052. Відтак у призначений день і час відвідати установу баку. Після актуалізації даних вкладника буде запрошено до установи Ощадбанку для отримання національної карти, на яку в майбутньому після прийняття відповідних рішень Кабінету Міністрів України буде зараховано компенсацію.

Як повідомила начальник відділу депозитів та компенсаційних виплат філії АТ «Ощадбанк» Людмила Грушкевич, станом на 29 серпня в області компенсаційні виплати отримали вже 28 тис. 746 вкладників. Актуалізацію даних пройшли 32 тис. 125 вкладників на загальну суму 29 тис. 280 гривень. Вона нагадала, що виплати проводяться тим вкладникам, які впродовж 2008 року не отримували компенсаційні кошти в межах проіндексованих заощаджень, але не більш як 1 тис. гривень на одного вкладника, та дані про яких вже внесено в реєстр вкладників у період до 1 січня 2012 року. «Ощадбанк також виплачує компенсацію у межах залишку проіндексованого вкладу, але не більше ніж 500 гривень, спадкоємцям вкладників, які померли у 2005-2011 роках і не отримали компенсацію від знецінення грошових заощаджень протягом 2005-2009 років, а також померлих у 2012 році», – підсумувала Людмила Грушкевич.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata