На Буковині окружні виборчі комісії очолюють комуністи та регіонали ОНОВЛЕНО

На Буковині окружні виборчі комісії очолюють комуністи та регіонали ОНОВЛЕНО24 серпня Центральна виборча комісія на своєму вечірньому засіданні провела жеребкування щодо включення кандидатур до складу 225 окружних виборчих комісій.

Як повідомляє ГМ \”ОПОРА\”, в усіх без винятку 225 окружних виборчих комісіях отримали квоту маловідомі партії «Молодь до влади», «Русь – єдина», Народно-трудовий союз України, «Братство», Українська партія «Зелена планета».

І дійсно, по округам Буковини в керівництві виборчих комісій є представники компартії, партій \”Народно-трудовий союз України\”, \”Руський блок\”, \”Єдина родина\”, \”Молодь до влади\”, \”Наша Україна\”, партії регіонів та партії \”Україна – вперед\”.

Окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу №201 (обласний центр естетичного виховання \”Юність Буковини\”):

Румянцев Андрій Миколайович Голова окружної виборчої комісії Політична партія \”Народно-трудовий союз України\”

Рачинський Василь Михайлович Заступник голови окружної виборчої комісії Політична партія \”Молодь до ВЛАДИ\”

Тишко Денис Володимирович Секретар окружної виборчої комісії Партія \”Руський блок\”

Окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу №202 (Сторожинецький цех телекомунікацій № 11 Чернівецької філії ПАТ \”Укртелеком\”)

Чоботар Роман Романович Голова окружної виборчої комісії фракція Комуністичної партії України

Белінський Андрій Вікторович Заступник голови окружної виборчої комісії фракція Блоку \”НАША УКРАЇНА – НАРОДНА САМООБОРОНА\”

Нежута Іван Володимирович Секретар окружної виборчої комісії партія Всеукраїнське політичне об’єднання \”Єдина Родина\”

Окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу №203 (Новоселицький районний будинок культури)

Мартинюк Дмитро Георгійович Голова окружної виборчої комісії Партія Наталії Королевської \”Україна – Вперед!\”

Семенов Юрій Семенович Заступник голови окружної виборчої комісії Партія \”Руський блок\”

Бринзила Кристина Олексіївна Секретар окружної виборчої комісії Політична партія \”Народно-трудовий союз України\”

Окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу №204 (приміщення Хотинської районної ради)

Веселий Павло Дмитрович Голова окружної виборчої комісії фракція Партії регіонів

Гаврилюк Інна Миколаївна Заступник голови окружної виборчої комісії Політична партія \”Народно-трудовий союз України\”

Кошеленко Сергій Леонідович Секретар окружної виборчої комісії Всеукраїнська політична партія \”БРАТСТВО\”

А тепер трішки детальніше:

Отож і на буковинських округах до складу окружних виборчих комісій увійшли представники переважно нових, маловідомих та почасти одіозних партій.

Загалом же у кожній з чотирьох буковинських окружних комісій, що складається з 18 членів, є по одному представнику партії «Русь Єдина», яка колись називалась «Політичною партією України \”Партія політики Путіна\”. Так само по одному члену мають проросійська партія \”Руська Єдність\” (колишня партія \”Авангард\”), «Союз анархістів України» та «Зелена планета» (очолює голова Державної інспекції з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов).
Жодного члена виборчої комісії не мають «Свобода», «Удар», «Собор» тощо. А в керівництві усіх ОВК Буковини (окрім 202-го округу) відсутні представники опозиційних парламентських партій.

В Чернівецькій обласній організації Комітету виборців України припускають, що така ситуація з формуванням виборчих комісій може говорити про те, що Центральна виборча комісія дійсно сформувала ОВК за принципом «сліпого жеребкування» (в якому взяло участь 82 з 87 політичних партій, суб’єктів виборчого процесу), а відповідно більшості членам ОВК, які проживають, для прикладу, в АР Крим, або на Сході України прийдеться вибирати: або брати участь у роботі окружної виборчої комісії з переїздом на два місяці в Чернівецьку область, або відмовитись від роботи в ОВК і надати можливість ЦВК при зменшенні кількості членів ОВК менше 12 до кооптувати комісію власними кандидатурами. Або ж тут задіяна чисто технологічна процедура формування окружних комісій за рахунок технічних партій (причому як від партії влади так і від опозиції) з тим, щоб реально впливати на роботу виборчої комісії.

Отакі-от у нас виборчі комісії. Сподіваємось, що вислів «не важливо, як голосують виборці, а хто і як рахує голоси» не стосуватиметься нинішніх виборів і окружних виборчих комісій. І вони, розуміючи усю покладену на них відповідальність (в тому числі карну) рахуватимуть голоси по совісті і честі, а не за політичними уподобаннями.

Надія ВІРНА

peredplata