Кандидат в нардепи Михайлішин агітував за себе на конференції педпрацівників ВІДЕО

Кандидат в нардепи Михайлішин агітував за себе на конференції педпрацівників ВІДЕОСекретар Чернівецької міської ради та кандидат у народні депутати по 201 виборчому округу від Партії регіонів Віталій Михайлішин 29 серпня 2012 року проводив незаконну агітацію за себе під час виступу на конференції працівників педагогічних закладів міста Чернівців. Такі дії можна трактувати як порушення частини 21 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Традиційний для кінця серпня освітянський захід проходив в Літньому театрі Центрального парку культури та відпочинку імені Т. Г. Шевченка. Під час свого виступу Віталій Михайлішин сказав наступне:

«Як Ви знаєте, я вирішив балотуватися до Верховної ради. Тому я вважаю правильно говорити про реформу освіти саме в контексті вищого законодавчого органу держави. Переконаний, що для проведення справжньої, а не формальної реформи освіти має бути політична воля… Взагалі я вважаю, що процес удосконалення середньої освіти є стратегічним пріоритетом держави. Саме це буде головним моїм пріоритетом як майбутнього народного депутата України. І сьогодні перед вами я беру на себе зобов’язання лобіювати інтереси освітян України і в першу чергу педагогічної спільноти Чернівців на державному рівні… Державні бюджети, кошти треба буквально вибивати. Тому народний депутат, який буде представляти наше місто в майбутньому складі Верховної ради, повинен наполегливо, не жаліючи часу та власних сил, домагатися включення відповідних статей в річний державний бюджет. А потім, використовуючи усі надані йому повноваження, контролювати процес надходження бюджетних коштів з рахунків казначейства на конкретні проблеми освіти в нашому місті. На жаль, досі такого депутата у нашого міста не було. Але я Вас запевняю, він скоро буде!».

Такі дії можна трактувати як порушення частини 21 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», а саме: «Кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборної агітації службовий транспорт, зв\’язок, устаткування, приміщення, інші об\’єкти та ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу, а також залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов\’язаної з проведенням передвиборної агітації, таких осіб: 1) кандидатам у депутати, які займають посади в органах державної влади чи в інших державних органах, органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування, – посадових та службових осіб органів державної влади чи інших державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування (крім осіб, які перебувають на посадах помічника-консультанта народного депутата України)…»

Громадянська мережа ОПОРА буде звертатися із цим фактом до ЦВК з вимогою вжити відповідних заходів і припинити порушення Закону кандидатом Михайлішином.

Про це повідомляє Чернівецьке представництво ГМ \”ОПОРА\”.

Світлина politrada.com

peredplata