Засідання виборчої комісії по чернівецькому округу відбулось. Михайлішина закликали припинити порушення ВІДЕО

Засідання виборчої комісії по чернівецькому округу відбулось. Михайлішина закликали припинити порушення ВІДЕО29 серпня, в останній встановлений законом про вибори день, таки відбулось засідання окружної виборчої комісії по чернівецькому виборчому округу №201. На засіданні були присутні тільки десятеро з вісімнадцяти. Секретар на засідання не з\’явився. Одразу перед відкриттям засідання уповноважена особа політичної партії ВО \”Батьківщина\” в 201 окрузі Олексій Каспрук скерував та зареєстрував скаргу з приводу систематичного порушення виборчого законодавства кандидатом у народні депутати Віталієм Михайлішиним.

На засіданні були присутні наступні керівники та члени ОВК: молодий військовий пенсіонер Румянцев Андрій – голова окружної виборчої комісії (політична партія \”Народно-трудовий союз України\”), сивочолий представник молоді Рачинський Василь – заступник голови окружної виборчої комісії (політична партія \”Молодь до ВЛАДИ\”), члени виборчої комісії : Аносов Євгеній (фракція Комуністичної партії України), Годованюк Марія (ліберальна партія України), Івашин Юрій (фракція Блоку \”НАША УКРАЇНА – НАРОДНА САМООБОРОНА\”), Ковальчук Зінаїда (фракція Партії регіонів), Руснак Валерій (Християнсько-демократична партія України), Ряба Тамара (партія Наталії Королевської \”Україна – Вперед!\”), Тріска Марія (українська партія \”Зелена планета\”), Чорней Василь (фракція \”Блок Юлії Тимошенко\” – \”Батьківщина\”).

Присутні члени комісії прийняли присягу. Затвердили порядок денний, куди з подання Каспрука внесли питання розгляду скарги щодо дій кандидата Михайлішина.

На засіданні було піднято питання про неможливість працювати в маленькому приміщенні, яке виділено їм для роботи. Також відсутні техніка та канцтовари тощо. Як пояснив заступник голови комісії пан Рачинський, на 30 серпня повинна надійти необхідна техніка, відбудеться реєстрація юридичної особи виборчої комісії тощо.

Комісія також обрала секретаря засідання пану Тріску за відсутності секретаря комісії.

Також на першому засіданні було розглянуто скаргу уповноваженого ВО \”Батьківщини\” Каспрука щодо порушень чинного законодавства Михайлішиним. Зокрема, незаконне використання соціальних рекламних площ Чернівецької міської ради, використання об\’єктів та ресурсів за місцем роботи в органах місцевого самоврядування (комунальної газети \”Чернівці\”) і агітація з наданням виборцям безоплатно послуг, товарів тощо (видача соціальних квитків), використання приміщень міської ради для проведення агітації.

Присутні члени комісії проголосували, аби зобов\’язати кандидата в депутати Михайлішина припинити незаконне проведення передвиборної агітації. Окружна виборча комісія зобов’язала Віталія Михайлішина утриматись від використання об’єктів та ресурсів Чернівецької міської ради у своїй передвиборчій агітації.

Світлина zacheprda.kh.ua

Відео надане Чернівецьким представництвом ГМ \”ОПОРА\”

peredplata