Скоцик зупинив рейдерське захоплення Аграрної партії

Остання спроба Грановського влізти в Аграрну партію провалилася.

Аграрна партія направила в СБУ, ГПУ і МВС заяви про афери “кремлівських посіпак”.

Атаки на Аграрну партію України з боку проросійських сил не припиняються – на цей раз після невдалої спроби рейдерського захоплення партії “кремлівські посіпаки” намагалися юридично змінити партійне керівництво через Міністерство юстиції України за допомогою сфальсифікованих документів, заявляють в Аграрній партії. При цьому, зазначають в партії, Мін’юст не піддався на провокацію і вчасно зупинив процес перереєстрації.

Про це під час прес-конференції в УНІАН заявив голова Аграрної партії України Віталій Скоцик.

“Я вдячний Міністерству юстиції за державницьку позицію і своєчасне, жорстке реагування на політичне рейдерство”, – зазначив він.

Скоцик розповів, що план Кремля полягає в тому, щоб використовувати електоральний ресурс Аграрної партії на президентських і парламентських виборах, який хотіли реалізувати руками “прокремлівської групи рейдерів”.

“Спочатку вони намагалися підкупити голів обласних партійних організацій і таким чином організувати кадровий переворот і поставити під контроль діяльність партії. Ці спроби зазнали фіаско, проте бунтівники не зупинилися, провели фейковий з’їзд і подали до Мін’юсту фальшиві документи для зміни партійного керівництва з підробленими підписами”, – зазначив Скоцик.

За словами політика, за фактом підробки документів вже подані відповідні заяви про злочин до правоохоронних органів – ГПУ, СБУ і МВС – з вимогою невідкладно внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і почати розслідування зазначених кримінальних правопорушень.

“У цих заявах дуже докладно, до дрібниць, описані механізми афери, яку намагалися провернути з Аграрною партією України проросійські агенти. У нас достатньо доказів того, що проти нашої політичної сили відбулося вчинення злочинів, передбачених статтями 205-1, 356 і 358 Кримінального кодексу України”, – підкреслив лідер АПУ.

Віталій Скоцик також попередив, що напередодні виборів схожі провокації можуть стосуватися й інших партій і закликав проукраїнські політичні сили об’єднати зусилля в протистоянні з кремлівським втручанням.

Як раніше повідомляли ЗМІ, люди кума президента Росії Віктора Медведчука готували переворот в Аграрній партії на черговому з’їзді у вересні. Політтехнолог Володимир Грановський свідомо придумав компрометуючу кампанію для Аграрної партії і, таким чином, “зробив” негативний імідж Віталію Скоцику.

Пізніше в ЗМІ Скоцик прокоментував роль скандального політтехнолога в Аграрній партії: “Грановський особисто пропонував мені домовитися покласти партію під проросійські сили. Після того, як я відмовився, вони з корупціонерами з уряду і колишнього штабу Тимошенко (Михайлом Поживановим, Олегом Корбаном і Володимиром Шандрою) зробили спробу захоплення влади в партії”.

https://24tv.ua/politika_tag2228

peredplata