Відбулося чергове засідання Громадської ради при УМВС

6 вересня 2012 року відбулося чергове засідання Громадської ради при УМВС України в Чернівецькій області з питань забезпечення прав людини.

На порядок денний засідання були винесені ряд важливих питань щодо забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ. А саме:

– про стан розгляду звернень громадян та запитів і звернень народних депутатів України до УМВС України в Чернівецькій;

– про попередження домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, торгівля людьми, забезпечення прав неповнолітніх;

– про створення єдиної системи навчання особового складу з дотримання прав людини у сфері правоохоронної діяльності в системі службової підготовки, проведення навчальних семінарів, практичних занять для співробітників ОВС області членами Громадської ради;

– про результати моніторингу публікацій в засобах масової інформації стосовно питань дотримання прав людини в діяльності ОВС області, висвітлення результатів роботи галузевих служб і підрозділів УМВС та діяльності Громадської ради при УМВС в засобах масової інформації, т.і.

Крім цього, на засіданні було піднято питання щодо доцільності перегляду схем руху автотранспорту по окремим вулицям центральної частини міста Чернівці.

Для доповідей із запланованих питань на засідання ради були запрошені заступник начальника управління кадрового забезпечення УМВС – Ротар Б.С., начальник сектору документального забезпечення УМВС – Кошулько О.О. та начальник сектору зв’язків із громадськістю УМВС – Мігорян Р.Г.

В результаті заслуховування цих питань, обговорення та жвавої дискусії були прийняті ряд конструктивних та одноголосних рішень.

Зокрема, було вирішено: підтримати пропозицію Харабари М.Д. про створення комісії, із залученням представників місцевої влади, прокуратури, СБУ, міліції, з метою вивчення ситуації, що склалася у селі Прилипча Заставнівського району з приводу функціонування незареєстрованої релігійної секти, та на підставі зібраних матеріалів прийняти відповідне рішення; відновити практику проведення занять в системі службової підготовки працівників УМВС області з вивчення тем щодо прав людини членами Громадської ради при УМВС; продовжити активну роботу щодо висвітлення діяльності Громадської ради, результатів роботи міліції Буковини в засобах масової інформації та на офіційних сайтах МВС та УМВС України в Чернівецькій області, тощо.

Про це повідомляє сектор зв\”язків з громадськістю УМВС в Чернівецькій області.

peredplata