Іпотечні кредити на придбання житла на умовах здешевленої іпотеки надано тільки двом буковинцям

В області триває робота з реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Станом на сьогодні іпотечні кредити на придбання житла на умовах здешевленої іпотеки надано двом буковинцям. Одному з них начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Роман Пивнюк вручив ключ від квартири у восьмиповерховій новобудові за адресою м. Чернівці, провулок Миру, 13. Будівельні роботи на цьому об’єкті виконувала фірма «Чернівціжитлобуд». Також, за словами посадовця, триває оформлення відповідних кредитів ще п’ятьом буковинцям.

За інформацією банків, які беруть участь в іпотечній програмі, до них звернулося 320 осіб, з них 61 житель області виявив бажання взяти у програмі участь.
Водночас, враховуючи низьку кредитоспроможність буковинців та з метою активізації реалізації програми здешевлення вартості іпотечного кредитування, обласною державною адміністрацією надіслано Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропозиції передбачити при наданні кредиту громадянам, які потребують поліпшення житлових умов, зменшення розміру обов’язкового власного внеску позичальникам від 15 до 25% суми кредиту.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata