Обдарованим учням музичних та художньої шкіл Чернівців підвищили стипендії

Виконавчий комітет Чернівецької міської ради до визначення Кабінетом Міністрів України порядку встановлення розміру плати за навчання в школах естетичного виховання вирішив погодити запропоновану дирекціями шкіл щомісячну плату батьків за навчання дітей в музичних та художній школах м.Чернівців на 2012 – 2013 навчальний рік.

Відтепер повністю звільнені від оплати за навчання діти-інваліди, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування та з багатодітних і малозабезпечених сімей. На 50 відсотків звільнені від оплати за навчання дітей із сімей, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

З метою захисту прав учнів з неповних сімей дирекціям шкіл естетичного виховання, за погодженням з управлінням культури міської ради, як виняток, дозволено встановлювати додаткові пільги щодо оплати за навчання, але не більше 50 відсотків.

Учні, які відмінно і в повному обсязі оволодівають програмним матеріалом за зразкової поведінки, досягли найвищих індивідуальних результатів в заходах міського, обласного і вищих рівнів отримуватимуть муніципальну стипендію в розмірі 50 гривень за місяць (раніше стипендія становила 30 гривень).
Окрім того, встановлено тривалість 2012 – 2013 навчального року в школах естетичного виховання. У музичних школах учні перевідних класів вчитимуться до 31 травня 2013 року, учнів випускних класів – до 30 червня 2013 року. У художній школі імені М.Івасюка усі учні навчатимуться до 30 червня 2013 року.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю ЧМР.

peredplata