В Чернівцях кожного місяця двоє дітей-сиріт знаходять нову родину

В Чернівцях кожного місяця двоє дітей-сиріт знаходять нову родину30 вересня в Україні відзначатиметься день усиновлення. Напередодні, служба у справах дітей Чернівецької міської ради вирішила підвести підсумки роботи у цьому напрямку.

На сьогодні в службі у справах дітей чернівецької міської ради на обліку кандидатів в усиновникі перебуває 8 сімей. Останнім часом бажаючих подарувати батьківське тепло дітям-сиротам стає дедалі більше. Протягом 2011 року було усиновлено 23 дитини, можна казати, що, в середньому, за один місяць двоє дітлахів знаходить нову родину. Не може не радувати і той факт, що більшість усиновників наші співвітчизники, адже 17 з 23 дітей попали в українські родини. З початку цього року вже усиновлено 14 дітей, і всі громадянами України. Окрім того, за 2011-2012 рік не було жодного скасування або визнаних недійсними рішень про усиновлення.
На таки позитивні тенденції, без сумніву, впливає й те, що в місті систематично здійснюється ряд заходів, спрямованих на реалізацію прав кожної дитини на виховання в сім’ї, пропагування сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Постійно розповсюджуються інформаційні матеріали, проводитися робота з пошуку, підбору та підготовки осіб, які бажають усиновити або взяти під опіку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, чи створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу.
На місцевому телебаченні, та на вуличних мультимедійних екранах систематично транслюється тематичний відеоролик, а в періодичних виданнях області друкуються матеріали про дітей, які потребують батьківської турботи та ласки.

peredplata