НЕЗАБАРОМ НАПИСИ «WI-FI» ВТРАТЯТЬ АКТУАЛЬНІСТЬ

Технологія компанії Li-Fi, що використовує світло для обміну інформацією, може з часом замінити широко розповсюджену сьогодні передачу даних на радіочастотах Wi-Fi, повідомляє www.edinburgh-inspiringcapital.com

НЕЗАБАРОМ НАПИСИ «WI-FI» ВТРАТЯТЬ АКТУАЛЬНІСТЬНова розробка дозволяє об\’єднувати в мережу цілий ряд пристроїв, не знижуючи при цьому продуктивність, і забезпечуючи швидкість рівну майже 130 мегабіт за секунду будь-якого бездротового з\’єднання.

Світлодіоди в цій системі виступають в якості передавача. Вони настільки швидко змінюють інтенсивність світла, що око людини просто не помічає цих коливань. А двійковий сигнал, який закодований у миганні, легко розпізнається спеціальними оптичними датчиками, встановленими на комп\’ютерах, мобільних пристроях.

Зараз дослідники працюють над створенням спеціальних пристроїв, які можуть звичайне кімнатне освітлення перетворювати в Li-Fi мережі. Передача інформації за допомогою Wi-Fi незручна в першу чергу тим, що якість з\’єднання і швидкість при розташуванні джерела радіосигналу в сусідньому приміщенні, знижуються. Крім того, в таких місцях, як готелі та ресторани, де багато пристроїв підключено до мережі, пропускна здатність каналу також знижується.

Li-Fi дозволяє уникнути таких проблем. Спеціальне обладнання у всіх приміщеннях синхронізує освітлення на єдину частоту коливань. Але при цьому число користувачів аніскільки не обмежується. Мінусом нового винаходу є те, що для роботи системи між джерелом світла і безпосередньо приймачем необхідна пряма видимість. У майбутньому розробники мають намір збільшити швидкість передачі даних до одного гігабіта в секунду за допомогою Li-Fi.

peredplata