На Буковині з кожним роком кількість жінок, яким присвоюється почесне звання «Мати-героїня», збільшується

На Буковині з кожним роком кількість жінок, яким присвоюється почесне звання «Мати-героїня», збільшуєтьсяЯк інформує департамент освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації, віднедавна він перейняв ще один напрям роботи – сприяння буковинкам у присвоєнні почесного звання України «Мати-героїня». Почесне звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п\’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім\’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Зазначене звання присвоюється жінкам – громадянкам незалежної України і є найвищою державною нагородою для багатодітних матерів. Згідно з чинним законодавством, для жінок, яким присвоєне зазначене почесне звання, виплачується одноразова грошова винагорода, яка становить десять прожиткових мінімумів для працездатних осіб.
З кожним роком в області кількість жінок, яким присвоєно почесне звання «Мати-героїня», збільшується. Для порівняння: у 2004-2007 роках їх було лише 30, 2008 – 110, 2009 – 2 тис. 428, 2010 – 2 тис. 916, 2011 – 1 тис. 326. Станом на серпень цього року Указами Президента України це почесне звання присвоєно вже 1 тис. 296 жінкам Чернівецької області, інформує департамент.

peredplata