19 жовтня усі виборчі дільниці у Чернівцях будуть готові до виборів

Уже 19 жовтня усі виборчі дільниці у Чернівцях будуть готові до проведення виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року

Сьогодні відбулася спеціальна нарада, на якій обговорювалися проблеми, пов’язані з підготовкою до парламентських виборів. Було вирішено закріпити за дільницями працівників органів самоврядування, котрі до 19 жовтня повинні підготувати акти з результатами перевірки готовності до проведення голосування.
«Щоби голосування відбулося на належному рівні, кожну дільницю обстежать на предмет її укомплектованості, – зазначає заступник Чернівецького міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олександр Паскар. – Вони перевірять, чи працюють телефонні апарати, чи є на дільниці прапор України, письмові столи, стільці, кабіни для голосування, скриньки, аптечка, протипожежні засоби, комп’ютер та принтер тощо. Також перевірятимуть стан під’їзних шляхів, наявність відеоспостереження і пандусів.»

Обстеження проводить член робочої групи, представник районної у місті ради і представник виборчої комісії.

На сьогоднішній день на всіх дільницях встановлено по дві відеокамери. Відеоспостереження не буде тільки у спецдільниці в СІЗО.

За інформацією директора департаменту житлово-комунального господарства Дмитра Сірмана районні ради отримали фінансування міськради на обладнання пандусів, зниження бордюрів у місцях доступу до виборчих дільниць, а також на асфальтування під’їзних шляхів у місцях, де це необхідно. Ці заходи спрямовані на забезпечення доступності людей з обмеженими фізичними можливостями (таких в нашому місті налічується майже 14 тисяч) до виборчого процесу. У тих приміщеннях, де за браком часу чи коштів неможливе облаштування стаціонарних пандусів, комунальні служби забезпечили встановлення аналогічних легкозйомних тимчасових споруд.

Також будуть діяти виїзні комісії. Їх члени приїжджатимуть додому до людей, які прикуті до ліжка і не мають змоги прийти на дільницю.

Про це повідомляє сектор інформації та зв\”язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata