Керівника амбулаторії на Новоселиччині оштрафували на 850 грн

Новоселицький районний суд Чернівецької області підтримав позицію прокуратури і визнав винним головного лікаря амбулаторії загальної практики сімейної медицини с.Тарасівці за ознаками корупційного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-2 (порушення обмежень щодо використання службового становища з одержанням за це неправомірної вигоди) КУпАП.

Керівник амбулаторії, зловживаючи своїм службовим становищем, вносив у табелі обліку використання робочого часу завідомо неправдиві дані про те, що сімейний лікар Ш., протягом кількох днів у травні-липні нібито працювала, в той час як вона перебувала за межами території України. Згодом за вищевказані робочі дні жінці нарахували та виплатили заробітну плату. На підставі подачі неправдивих відомостей до Пенсійного фонду України за лікаркою зберігався безперервний стаж роботи.

Керівник амбулаторії притягнутий до адмінвідповідальності – штрафу в розмірі 850 грн. У добровільному порядку він також відшкодував неправомірно нараховані й виплачені лікарю кошти. Згідно з чинним антикорупційним законодавством після вступу рішення суду в законну силу керівник амбулаторії буде звільнений із займаної посади.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata