На Буковині відзначили День аматорського театру

Як інформує управління культури обласної державної адміністрації, в області вже вчетверте відзначили День аматорського театру на Буковині, в рамках якого відбувся заключний етап обласного огляду-конкурсу аматорських театральних колективів «Буковинська театральна весна – 2012».

Під час урочистого відкриття гостей та учасників конкурсу привітали заступник начальника управління культури обласної державної адміністрації Тетяна Шарагова та директор учбово-методичного центру культури Буковини, Заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк, нагородивши переможців дипломами, грамотами та цінними подарунками.

«Буковинський театр – справжнє багатство та неповторне обличчя української духовності», – відзначила, звертаючись до присутніх на святі, заступник начальника управління культури облдержадміністрації Тетяна Шарагова. – Приємно, що творчі надбання видатних митців нашого краю знаходять своє втілення не тільки у постановках професійних театрів, а й аматорських».

Під час заходу на високому професійному рівні свою майстерність продемонстрували аматорські колективи-переможці «Театральної весни – 2012», зокрема, зразкові аматорські театри районних Будинків народної творчості та дозвілля Хотина, Кельменців та Вижниці.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata