У Чернівцях відбувся конкурс професійної майстерності «Краща медична сестра області 2012»

17 жовтня у приміщенні палацу «Академічний» відбувся конкурс «Краща медична сестра області 2012».

Учасниць та гостей свята привітали секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, начальник Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Шкробанець, начальник управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Ігор Незборецький та ректор Буковинського державного медичного університету Тарас Бойчук.

У своєму виступі Віталій Михайлович зазначив : «Відрадно, що подібні конкурси в Україні започаткувалися саме на Буковині. Завдяки ним ми маємо змогу визначити рівень якості медичної допомоги населенню, долучитися до підняття престижу професії, визнання її в суспільстві, пропаганди новацій у сестринській практиці та виявлення талановитих особистостей.

Дорогі медсестри, незалежно від результатів сьогоднішнього конкурсу, хочу привітати вас з перемогою. Адже участь у цьому заході це вже перший тріумф, і, що найголовніше – це перемога над собою.

Люди, які рятують від хвороб і гоять рани, завжди користуються повагою. Медичні сестри є втіленням милосердя, їх так і називають – сестрами милосердя.
Не випадково важка місія медичної сестри здебільшого лягає на ніжні жіночі плечі. Бо саме жіноче чутливе серце, добрі руки та велике терпіння так необхідні у цій професії.

Тож прийміть найщиріші вітання та безмежну вдячність за Ваші чуйні серця, за повернене здоров’я мешканців нашого міста і цілої області.»

Начальник Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Шкробанець відзначив престижність цього конкурсу та значимість його для учасників. У цьому році учасницями стали 11 медичних сестер із районних медичних закладів різних рівнів та одна учасниця з міста Чернівці. Звертаючись до конкурсанток начальник управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Ігор Незборецький зазначив: «Чернівецька міська рада надзвичайно високо цінить працю медиків і намагається максимально задовольняти їхні потреби у новітньому технічному оснащенні, сучасних технологіях, забезпеченні гідних умов праці лікарів, медичних сестер та усього персоналу медичних закладів міста. Протягом останнього року було зроблено якісний прорив у нарощуванні технічних потужностей наших лікарень та поліклінік, і цей процес триватиме й надалі. Адже забезпечення високого рівня медичного обслуговування населення Чернівецька міська влада вважає одним з першочергових своїх завдань.»

На початку заходу відбулося знайомство з конкурсантками та членами журі. Кожна учасниця демонструючи свою майстерність та знання, представляла медичний заклад, в якому працює. Конкурс поділявся на IV етапи, за якими визначалися переможці.

За результатами оцінок журі, перше місце в конкурсі «Краща медична сестра області 2012» поділили дві учасниці – медична сестра Хотинської ЦРЛ Жанна Брунза та Яна Марчук – представниця міста Чернівці ( КМУ «Міська поліклініка №3»), третє місце виборола медична сестра Кіцманської ЦРЛ – Марина Липкан.
Решта учасниць отримали нагороди у номінаціях “За оптимізм” – Наталя Глевчук (Путильська ЦРЛ), “За творчий підхід до справи” – Наталія Довбуш (Сторожинецька ЦРЛ), “За артистизм” – Аліна Кобуру (Герцаївська ЦРЛ), “За наполегливість” – Наталія Падюк (Чернівецький обласний клінічний онкологічний диспансер), “За почуття гумору” – Аліна Грималюк (Заставнівська ЦРЛ), “За чарівність” – Валентина Бабин (Кельменецька ЦРЛ), “За професіоналізм” – Лідія Скрипник (Сокирянська ЦРЛ), “За винахідливість” – Марина Ніколаєвич (Глибоцька ЦРЛ).

Всі учасниці нагороджені грамотами, цінними подарунками та грошовими винагородами.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata