Буковину відвідав з робочим візитом голова Державної пенітенціарної служби Лісіцков

На Буковині з робочим візитом перебував Голова Державної пенітенціарної служби України генерал – лейтенант внутрішньої служби Олександр Лісіцков. Знайомство з пенітенціарними установами Чернівецької області він розпочав з відвідин Сокирянської виправної колонії №67.

Голова Служби мав зустріч з начальником відділу ДПтСУ в Чернівецькій області Олегом Івановим, головою Сокирянської райдержадміністрації Василем Козаком і головою районної ради Сергієм Горном, міським головою Сокирян Василем Равликом, начальником Сокирянської виправної колонії Володимиром Келя. За участі представників місцевих органів виконавчої влади, правоохоронних органів, духовенства Сокирянського району Олександр Лісіцков обговорив пріоритети в діяльності Державної пенітенціарної служби України, висловив пропозиції щодо співпраці з органами державної влади краю.

Знаменною подією в ході візиту стало урочисте відкриття на території установи спортивного комплексу для персоналу. У новому спорткомплексі настелене сучасне підлогове покриття, замінені вікна, пофарбовані стіни. Цього ж дня в спортзалі розпочалися перші спортивні змагання з волейболу серед правоохоронців району. Олександр Лісіцков побажав командам спортивної удачі, нових перемог і вручив установі комплект м’ячів для ігрових видів спорту.

Відтак начальник Сокирянської виправної колонії № 67 підполковник внутрішньої служби Володимир Келя доповів про готовність установи до роботи в осінньо – зимовий період. Здійснюючи обхід сектору максимального рівня безпеки, де утримуються особи, засуджені за вчинення умисних тяжких або особливо тяжких злочинів, Голова Служби ознайомився з умовами їх утримання, спілкувався з засудженими, цікавився станом медичного забезпечення і харчування.

В православній церкві «Всіх скорбних радості», що діє на території установи, гостей вітали настоятель храму отець Іоан Маковський зі священнослужителями Сокирянщини. Після молебню генерал – лейтенант Олександр Лісіцков розповів про плідну співпрацю установ виконання покарань з Українською Православною Церквою і висловив вдячність представникам духовенства за допомогу.

Зацікавила Голову Служби й організація корисного дозвілля для засуджених. Начальник відділу ДПтСУ в Чернівецькій області Олег Іванов розповів, що в колонії для потреб засуджених працює клуб на 378 посадочних місць, де регулярно проводяться культурно-масові, релігійні заходи, збори та зустрічі з творчою інтелігенцією району, організовуються концерти художньої самодіяльності.

Про основні види продукції, які виробляються на підприємстві колонії, про його виробничі потужності та перспективи щодо створення нових робочих місць для засуджених доповів директор підприємства майор внутрішньої служби Сергій Хабуля. В штольні гірничої дільниці №1 гостям продемонстрували виробниче устаткування, а також розповіли про технологію видобутку основних видів продукції підприємства: каменю стінового та борошна вапнякового.

Під час зустрічі в установі з особовим складом Голова Державної пенітенціарної служби України генерал – лейтенант внутрішньої служби Олександр Лісіцков розповів про пріоритетні напрямки реформування кримінально – виконавчої системи, акцентував увагу і на вирішенні соціальних питань персоналу Служби. Кращим співробітникам та ветеранам установи Голова Служби вручив відзнаки Державної пенітенціарної служби України, грамоти, подяки, грошові винагороди та позачергові спеціальні звання.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata