На Буковині розпочався VIII регіональний фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини»

Як повідомляє управління культури облдержадміністрації, в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Ольги Кобилянської урочисто розпочався восьмий Регіональний фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини», що є єдиним в Україні фестивалем цього жанру.

Мета фестивалю – пропаганда театрального мистецтва, зокрема найоптимістичнішого драматургічного жанру – комедії – із залученням кращих професійних театрів західного та інших регіонів України, а також колективів з-за кордону.

Першими свою виставу презентували актори Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т.Шевченка.

Цьогоріч фестиваль розширив свої кордони. Крім традиційних театрів з Києва, Львова, Тернополя, Вінниці, на фестиваль завітають Ботошанський театр ім. Міхая Емінеску з постановкою «Шалена, шалена ніч» та Миколаївський академічний художній російський драматичний театр із виставою «Руководство для желающих жениться».

Традиційно на фестивалі виступить Національний академічний драматичний театр ім. Марії Заньковецької. Цьогоріч чернівецького глядача він потішить комедією «Ромео та Джульєтта в кінці листопада». Київський національний академічний театр оперети привезе оперету на дві дії «За двома зайцями». Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка – постановку «Жона є Жона». Чернівецький муздрамтеатр ім. Ольги Кобилянської візьме участь у фестивалі із новинкою минулого театрального сезону – постановкою «Шельменко-Денщик» Г. Квітки-Основ’яненка.

Зірковим буде склад журі, який організатори поки не оголошують, але запевняють, що це будуть відомі люди у сфері кіно та театрального мистецтва зі всієї України.

Відбуватимуться щоденні «Форуми на канапі», так звані вільні обговорення вистав після їх завершення. В останній день фестивалю відбудеться незвичний форум – «Форум на канапі для драматургії» за участі драматургів України, завлітів театрів-учасників фестивалю, журі, засобів масової інформації та усіх бажаючих, під час якого обговорюватиметься сучасний стан української драматургії, зокрема і жанру комедії.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata