На Буковині завершився восьмий регіональний фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини»

Як інформує управління культури обласної державної адміністрації, в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Ольги Кобилянської завершився восьмий регіональний фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини», що є єдиним в Україні фестивалем цього жанру.

З 22 до 29 жовтня чернівчани та гості міста мали змогу переглянути вісім комедій українських театральних колективів, а також Ботошанського театру з Румунії.

Як традиційно, в останній день фестивалю виступив Київський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка з водевілем «Жона є жона» за мотивами оповідань Антона Чехова. Відтак оголосили переможців фестивалю та відбулася церемонія нагородження.

За оцінками журі фестивалю кращою виставою стала лірична комедія Національного академічного драматичного театру імені Марії Заньковецької «Ромео і Джульєтта в кінці листопада». Чернівецький театр з виставою «Шельменко-донщик» здобув перемогу у трьох номінаціях, зокрема, за кращу головну жіночу роль за роль Фени Степанівни у виконанні заслуженої артистки України Лариси Попенко, кращу сценографію вистави (художник Наталія Руденко-Краєвська), кращий режисерський задум та втілення(заслужений діяч мистецтв України Віталій Денисенко).

Начальник управління культури обласної державної адміністрації Іван Петрусяк привітав учасників фестивалю та вручив усім колективам дипломи.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata