В Чернівцях відкрилась виставка польських молодих митців

30 жовтня до Чернівців завітала виставка викладачів та учнів Молодіжного Осередку творчої праці м. Домброва Гурніча та Академії Мистецтв в Катовіцах (Польща). Яскравим сплеском молодіжного натхнення вона увірвалась до стін центру культури «Вернісаж», прикрасивши похмурий осінній день. На жаль, самих авторів робіт серед учасників відкриття не було – вони приїдуть на її закриття 16-18 листопада. Таким чином Чернівці отримають новий виставковий формат – так званий фінісаж.

Доля звела керівника Молодіжного Осередку творчої праці, талановиту художницю Івонну Вільк з відомою чернівчанкою Світланою Крачило, і вони стали співорганізаторами виставки. На ній представлені роботи і самої Івонни: неймовірним магнетизмом вони одразу притягують до себе увагу глядача. Мабуть, тому її творча композиція займає центральне місце на виставці. Роботи вихованців Осередку відрізняє сміливість і демократичність задуму, а також практичність і багатогранність творчої реалізації. Зокрема, представлені дизайнерсько-архітектурні розробки деталей інтер’єру та екстер’єру – від ванних кімнат до зупинок громадського транспорту, які слугуватимуть суто практичним цілям.

Під час фінісажу молоді майстри зустрінуться з керівництвом міської ради, відвідають Міський палац дітей та юнацтва, де ознайомляться з роботою творчих гуртків.

Як показує досвід, культурні зв’язки торують шлях іншим міжнародним контактам між містами. Тож, можливо, і цей культурний міст між польською та буковинською молоддю надасть можливості для нової співпраці між містами Катовіце, Домброва Гурніча та Чернівці.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata