На Буковині вдруге відбувся Міжнародний фестиваль австрійсько-німецької культури

Сьогодні, 3 листопада, у палаці «Академічний» відбувся другий Міжнародний фестиваль австрійсько-німецької культури. «На Буковині склалася добра традиція проводити фольклорні фестивалі та свята, через які до широкого загалу нашого полікультурного краю доносяться кращі доробки та багатовікові надбання культури та мистецтва кожного окремого етносу, – відзначив у вітальному слові до учасників фестивалю заступник голови облдержадміністрації Віталій Темерівський. – І сьогоднішня імпреза ще раз підтверджує збалансовану національну політику, в основі якої покладено ключові принципи багатомовності та багатокультурності».

За його словами, обласне Товариство австрійсько-німецької культури ім. Йоганна-Вольфганга Гете «Відродження» своєю щоденною працею зберігає та пропагує поетичне німецьке слово, утверджує принципи людяності, такту та гуманізму. «Товариство австрійсько-німецької культури — це те вогнище культури та духовності, яке своїм щоденним скромним внеском доносить до широкого загалу наших краян кращі доробки німецької культури, підтримує толерантність і традиційну міжетнічну злагоду, притаманну Буковинському краю, її порядним та працьовитим людям», – наголосив Віталій Темерівський.

Заступник керівника крайової виконавчої влади висловив сподівання, що сьогоднішній захід прислужиться популяризації німецької мови та культури, а також сприятиме зміцненню міжнаціональних відносин, побудованих на повазі, людському розумі, вікових традиціях толерантності та злагоди.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata