На Буковині влада обіцяє, що ціни на хліб підвищуватися не будуть

На Буковині ціни на хліб підвищуватися не будуть. Чернівецька область повністю забезпечена зерном та борошном. На цьому наголосив начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Олексюк сьогодні, 5 листопада, в інтерв’ю журналістам газет «Буковина» та «Версії».

За його словами, цього року в області очікується рекордний вал зернових на рівні 620 тис. тонн зерна. Крім того, для області є достатній запас зерна Аграрного фонду у кількості понад 13 тис. тонн. Нині вживаються всі заходи щодо постачання борошном хлібопекарів усіх форм власності. Зокрема, цього року вперше сесією обласної ради з метою стабілізації ситуації на ринку зерна і борошна прийнято рішення про виділення з обласного бюджету на поворотній основі 2,5 млн. гривень для хлібопеків області, які не мають обігових коштів, для придбання з Аграрного фонду борошна або зерна. Крім того, в області на 2012- 2013 маркетинговий рік сформовано регіональний ресурс продовольчого зерна у кількості понад 66 тис. тонн.

Таким чином, відзначив Микола Олексюк, завдяки застосованим механізмам економічної підтримки підприємств, які виготовляють хлібобулочні вироби, проведення моніторингу оптово-відпускних цін на борошно, хліб та хлібобулочні вироби, сприяння в укладенні угод між виробниками область повною мірою забезпечена необхідною кількістю зерна та борошна. Тому передумов для підвищення ціни на хліб на Буковині немає.

З тим, що підстав для підвищення ціни на хліб в області немає, погодився й директор ПАТ «Чернівецький хлібокомбінат» Віталій Самсоненко. «З липня у зв’язку із ростом цін на електроенергію, паливо тощо, ціна на хліб «Орільський» підвищилася на 10 коп. –з 3 гривень 35 коп. до 3 гривень 45 копійок. Однак передумов для наступного підвищення ціни на хліб до липня наступного року в області немає. Позаяк «Неполоківецький комбінат хлібопродуктів» постачає ПАТ «Чернівецький хлібокомбінат» борошном за спеціальною ціною», –підсумував Віталій Самсоненко.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata