Чернівецька обласна клінічна лікарня стала володарем Національної медичної премії

Як інформує департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації, обласна клінічна лікарня – лауреат у номінації «Заклад охорони здоров’я» Національної медичної премії, що в історії незалежної України є першою найвищою громадською нагородою для медиків та закладів охорони здоров’я.

Володарів премії визначали на конкурсі, що відбувся за сприяння Міжнародного благодійного фонду «Здоров’я українського народу» та за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Всеукраїнської Асоціації головних лікарів, Державного експертного центру МОЗ України, Федерації громадських медичних об’єднань тощо.

Основна мета – виявити та заохотити медичних фахівців та лікувальні заклади, які найбільш успішно працюють у галузі охорони здоров’я, налагодити контакт між медичними співтовариствами, бізнес-структурами, закладами освіти та громадськості задля спільного вирішення завдань щодо поліпшення і збереження здоров’я українців.

Конкурс проводили у восьми номінаціях: «Лікар», «Адміністратор охорони здоров’я та ректор», «Середній медперсонал», «Заклад охорони здоров’я», «Викладач медичного навчального закладу», «Медичний навчальний заклад», «Корпоративна соціальна відповідальність», «Особливий внесок в охорону здоров’я». Заявки на участь подали майже 250 претендентів з усіх регіонів України, з них 42 – стали переможцями. Серед них – лікарі державних і приватних лікувальних установ, медсестри, вищі навчальні медичні заклади та 4 лікувально-профілактичні установи, серед яких і Чернівецька обласна клінічна лікарня.

Урочиста церемонія конкурсу відбувалася у Києві, у національному спортивному комплексі «Олімпійський». Переможців нагородили символічною відзнакою із золотавим зображенням Асклепія (у стародавні часи його вважали богом медицини й лікарської справи), почесними дипломами та сертифікатами на отримання грошової винагороди. Залежно від статусу номінації, її розмір склав від 2-х до 20-ти тис. гривень. У майбутньому розмір преміальних організатори планують збільшувати.

Директор департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення облдержадміністрації Ігор Шкробанець привітав колектив обласної клінічної лікарні з національною відзнакою. Тепер Національна премія поповнить «полицю здобутків» лікарні. Позаяк вона є традиційним учасником і переможцем різноманітних конкурсів. Серед її винагород – відзнака лауреата рейтингу «Кращі підприємства України» у медичній галузі, медаль «Медичний Олімп» та диплом «Кращий медичний заклад у співпраці з вищою медичною освітою», численні грамоти та подяки.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata