Замість відповіді на депутатське звернення прокуратура вимагає від депутата-свободівця свідчень

Замість відповіді на депутатське звернення прокуратура вимагає від депутата-свободівця свідченьПрокуратура Шевченківського району м. Чернівці запросила голову Чернівецької обласної організації ВО «Свобода», депутата Чернівецької обласної ради Віталія Мельничука для дачі пояснень щодо поданого ним депутатського звернення. Чи не означає це те, що замість відповіді на депутатське звернення в прокуратуру за №112 від 26.10.2012, представника місцевого самоврядування будуть допитувати?

«9 листопада – день, коли призначено зустріч у прокуратурі, 16-й день після подачі мого звернення. Відповіді з прокуратури я не отримав, а на пряме (без посилань на заяву громадянина) звернення відповідь має надійти впродовж 10 днів. У прокуратурі запитань до депутата стосовно цієї справи бути не може, запитання будуть лише до слідчого прокуратури», – прокоментував виклик до прокуратури голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Мельничук.

Нагадаємо, що у депутатському зверненні Віталія Мельничука до прокуратури за №112 від 26.10.2012, було озвучено низку питань, зокрема:

– чому немає правової оцінки незаконного затримання ввечері 25 жовтня студента Петра Гайдащука;

– пояснень щодо складання майором міліції Федором Олександром Васильовичем протоколу про затримання не ввечері того ж дня, а на наступний день, та ще й в помешканні студента, що є грубим порушенням посадових інструкцій;

– причини затримки надання відповіді на пряме депутатське звернення, яке не надали в 10-денний термін від дня подачі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Чернівецької обласної організації ВО \”Свобода\”.

Світлина з сайту \”Свободи\”.

peredplata