Місцеві бюджети Буковини з початку року отримали понад 1,5 млрд. гривень дотацій, але грошей немає

Як інформує головне фінансове управління обласної державної адміністрації, упродовж січня – жовтня місцеві бюджети області з держбюджету отримали 1 млрд. 503, 4 млн. гривень. Зокрема, 794,3 млн. гривень державних субвенцій соціального значення, у тому числі на виплату допомог сім’ям з дітьми та дітям-сиротам у сумі 689,1 млн. гривень, на виплату пільг за житловими субсидіями населенню та на пільговий проїзд – 105,2 млн. гривень.

Для придбання медичного обладнання, медикаментів та лікарських засобів, у тому числі для швидкої медичної допомоги, область одержала субвенцію 12,4 млн. гривень.

На будівництво, капітальний ремонт бюджетних установ, реконструкцію мереж водопостачання, ремонт та утримання доріг до місцевих бюджетів надійшло 118,7 млн. гривень, що становить 100% від передбачених асигнувань.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Однак, як ми вже писали, казначейство не пропускає кошти для розрахунку з приватниками за виконані роботи. Таким чином, незважаючи на дотації, животіють підприємства та працівники приватного сектору, які взялись за роботу за бюджетні кошти.

peredplata