Казначейство визнало, що ситуація з держфінансами є складною

Казначейство визнало, що ситуація з держфінансами є складноюСитуація у системі держфінансів є складною, але заяви на тему дефолта в Україні – безпідставні.

Про це заявив голова Державної казначейської служби Сергій Харченко, передає \”Укрінформ\”.

\”Прошу припинити безпідставні виступи і заяви на тему дефолту в Україні. Ситуація досить складна, але не складніша за ситуацію у системі держфінансів України в 2008 році або за поточну ситуацію в Греції, Румунії чи Іспанії\”, – зазначив голова.

Проте, за його словами, обсяг фінансових ресурсів на рахунках казначейства є достатнім.

\”10 млрд гривень на рахунках казначейства є надійним протектором від негативного впливу не тільки внутрішніх, а й зовнішніх факторів\”, – сказав Харченко.
Голова Держказначейства також зазначив, що заплановані показники держбюджету на 2012 рік виконуються, а погашення боргових зобов\’язань держави здійснюється своєчасно.

Як повідомлялося, раніше читачі повідомили \”Економічній правді\”, що з кінця вересня казначейство не перераховує кошти, хоча бюджетні організації мають кошти на рахунках і друкують платіжки.

Нагадаємо, 24 липня Асоціація міст України звернулася до прем\’єр-міністра Миколи Азарова з проханням вирішити проблему безпідставних затримок і блокування їх платежів.

Джерело Економічна правда

Світлина ТСН

peredplata