У Чернівцях стартує 9-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

Чернівецька міська молодіжна організація «Клуб української молоді» у четвер 15 листопада 2012 року презентує 9-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Початок о 12.00 год. в конференц-залі Українського Народного Дому (вул.Ломоносова, 2).

Головна мета Фестивалю – сприяння підвищенню рівня української кінодокументалістики, становленню в Україні відкритого діалогу про моральні проблеми суспільства, права людини, формуванню в суспільстві розуміння людської гідності як найвищої цінності, створенню фундаменту для демократичного майбутнього країни. З 19 по 22 листопада (з 17:00 по 19:00) в приміщені Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім.. М.Івасюка (ІІІ поверх по вул. О.Кобилянської, 47) пройдуть Дні документального кіно у рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Під час презентації будуть представлені документальні фільми, які стали основою мандрівного кінофестивалю і викликали неабиякий інтерес в українському суспільстві. Найкращі документальні фільми на тему прав людини у рамках Мандрівного фестивалю Docudays UA побачать мешканці понад 120 міст і містечок України. Цього року вже вдруге пройдуть покази фільмів в Чернівцях. Ефект від перегляду фільмів буде підсилений зустрічами з відомими правозахисниками, діячами культури та митцями, тематичними дискусіями, обговореннями, диспутами та майстер-класими в молодіжних аудиторіях. Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Вхід на всі кінопокази – вільний.

Джерело Букньюз

peredplata