Завершився V Регіональний фестиваль класичної музики «Буковинський листопад – 2012»

Днями завершився V Регіональний фестиваль класичної музики «Буковинський листопад – 2012», що проходив у концертних залах обласної філармонії, органної та камерної музики, інформує управління культури обласної державної адміністрації. У фестивалі взяли участь 14 художніх колективів та окремих виконавців із загальною кількістю 205 артистів.

Чернівчани та гості міста мали змогу відвідати 14 концертів, з яких 9 – у залі обласної філармонії, 5 – у залі органної та камерної музики. Серед учасників фестивалю були відомі виконавці світового рівня, які представляли обласні філармонії міст Києва, Львова, Хмельницького, Тернополя, Івано-Франківська та Чернівців. На суд слухачів були представлені шедеври світової музичної класики, твори зарубіжних та українських композиторів.

Відкрив фестиваль концерт академічного камерного оркестру «Арката» Вінницької обласної філармонії та концерт органної музики у виконанні народного артиста України Володимира Кошуби з міста Києва.

Під час фестивалю можна було послухати музику різних жанрів. Зокрема, академічний симфонічний оркестр та академічний камерний оркестр обласної філармонії, камерний оркестр Хмельницької обласної філармонії, академічний камерний оркестр «HarmoniaNobile» Івано-Франківської обласної філармонії виступили у симфонічному та камерному жанрах.

У вечорах вокальної музики взяли участь солісти обласної філармонії Володимир Фісюк (тенор), лауреати міжнародних конкурсів Віталій Соболєв (тенор) та Євгенія Нестеренко (фортепіано), чоловічий вокальний квартет «Акорд» Тернопільської обласної філармонії, солістка-стажист Національного театру опери та балету ім. М.Лисенка Ірина Поштарюк (сопрано), соліст Львівського національного театру опери та балету ім. С.Крушельницької Петро Радейко (баритон).

У вечорах фортепіанної музики взяли участь солісти Львівської обласної філармонії, лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів Олег Рудницький та Сергій Григоренко.

З концертними програми органної музики виступили: народний артист України Володимир Кошуба з м. Києва та соліст Чернівецької обласної філармонії Віктор Білла.

Щовечора після завершення концертів художнім колективам та окремим виконавцям -учасникам фестивалю – вручалися подяки управління культури обласної державної адміністрації, дипломи та сувеніри. Згідно з рішенням дирекції філармонії, на кожному концерті вдячному слухачеві вручались спеціальні подарунки: книга про обласну філармонію «Музика Буковини» та буклет концертів на 2012-2013 концертний сезон.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata