Ситуація з гострих респіраторних вірусних інфекцій в області неепідемічна

Як інформує обласна державна санітарно-епідеміологічна служба, за результатами моніторингу з 16 до 22 листопада ситуація з гострих респіраторних вірусних інфекцій на території Чернівецької області неепідемічна і нижча епідемічного порогу на 42,4%. Порівняно з попереднім тижнем року в цілому в області захворюваність зросла на 4,6%. Зареєстровано 2 тис. 833 випадки гострих респіраторних вірусних захворювань, з яких 1 тис.729 випадків серед дітей до 18 років, що становить 61% від загального показника захворюваності.

За період з 28 жовтня до 22 листопада цього року, за даними оперативного моніторингу, щодо гострих респіраторних вірусних захворювань за медичною допомогою звернулося 20 тис. 883 буковинці або 2,3% жителів області, з яких чисельність дітей до 18 років складає 12 тис. 614 осіб або 60,4%. Госпіталізовано 710 хворих, з яких 488 – діти до 18 років. Випадків захворювання на грип не зареєстровано.

Вірусологічною лабораторією продовжується лабораторний моніторинг за циркуляцією респіраторних вірусів. За результатами обстеження методом люмінесцентної мікроскопії підтверджено циркуляцію респіраторно-синцитіального вірусу та вірусів парагрипу 2 типу. Також в області проводиться робота щодо вакцинації населення проти грипу з груп епідемічного та медичного ризику: нині щеплено 3 тис. 42 особи.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata