У Чернівцях відкрито новий комп’ютерний клас

Українські вчителі розробили новаторські програми навчання, що підвищують рівень фінансової грамотності своїх учнів, та отримали в подарунок комп’ютерний клас.

Переоцінити важливість комп’ютеризації в сучасному світі неможливо. Уміння бути з комп’ютером на «Ти» допомагає вирішувати величезну кількість завдань: від успішного навчання до престижної роботи.

Вирішити проблему комп’ютеризації можливо лише об’єд-навши зусилля держави, бізнесу та суспільства. Гарним прикладом такої взаємодії стала Всеукраїнська конкурсна програма «Навчання вищої проби», яку реалізує Platinum Bank у рамках проекту «Pt-перспективні технології навчання». За умовами конкурсу, який проходив у вересні цього року, викладачі розробляли ігрові уроки-проекти з предмету «Основи економіки» з використанням комп’ютера.

Приємно відзначити, що серед 12 переможців конкурсу зі всієї України опинився також навчальний заклад з Чернівців, якому Platinum Bank вручив обладнання для комп’ютерних класів: ноутбуки та багатофункціональний пристрій (сканер-принтер-копіювальний пристрій).

Переможцем конкурсу в Чернівцях стала Чернівецька спеціалізована школа ОРТ №41 із вивчення єврейського етнокультурного компоненту.
«Тепер наші учні зможуть вивчати практичний курс інформатики, економіки і займатися самоосвітою у позакласний час. Дуже приємно, що в наш час є люди, які знаходять бажання, можливості й сили підтримати молоде покоління та освітні процеси в Україні», — розпо-віла Людвига Цуркан, директор Чернівецької спеціалізованої школи ОРТ №41 із вивчення єврейського етнокультурного компоненту.

«Ми прагнемо, щоб сучасні технології і методики викладання були опановані в тих українських школах, які більше за всіх потребують цього. Адже часто статус «комп’ютеризованої» надають школі, в якій є лише декілька застарілих комп’ютерів. Сподіваємося, що ці комп’ютерні класи допоможуть і вчителям, і учням зробити уроки по-справжньому цікавими і сучасними, полегшать доступ до енциклопедій, словників та навчальних посібників. В цілому все це допоможе сьогоднішнім школярам у майбутньому стати більш перспективними і затребуваними. І нам дуже приємно бути причетними до цього процесу», — сказала Вікторія Михно, начальник управління корпоративних комунікацій Platinum Bank.

peredplata