ОДА наклала мораторій на нові регіональні програми

ОДА наклала мораторій на нові регіональні програмиСьогодні в області діє 51 регіональна програма, за кошти обласного бюджету фінансується 23 з них, і на їх виконання за січень – вересень 2012 року з обласного бюджету було використано 44237,6 тис. грн., повідомляє прес-служба ОДА.

При цьому у 2013 році діятимуть 47 регіональних програм і на виконання передбачених у них заходів необхідно понад 84 млн.грн. Це, зокрема, програми протидії на туберкульоз, профілактики ВІЛ-інфекції і лікування хворих на СНІД, запобігання дитячій бездоглядності та захисту прав дітей, забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, будівництва доступного житла, будівництва житла в сільській місцевості «Власний дім», розвитку малого і середнього підприємництва, інформаційної і видавничої сфер, ряд програм департаментів освіти і науки, молоді та спорту, соціального захисту населення, управлінь АПК, регіонального розвитку, містобудування та архітектури, культури, інфраструктури і туризму, житлово-комунального господарства, охорони навколишнього середовища тощо.

Тим часом за результатами засідання робочої групи прийнято рішення запровадити мораторій на розробку та прийняття нових регіональних програм, які не включені до Програми економічного і соціального розвитку області на 2013 рік, а також переглянути чинні програми, якщо вони не забезпечені реальними джерелами фінансування.

Тобто, нагальна для тисяч хворих регіональна програма з профілактики, діагностування та лікування вірусних гепатитів в 2013 році прийматися не буде. Буковинській владі не до хворих. Так само, як і в Києві. Так, вчора був прийнятий бюджет на 2013 рік. За ним, на вірусні гепатити виділено 0 гривень, а на лікування туберкульозу та ВІЛ-СНІД лишень 40 % від потреби. І це при тому, що президент Янукович обіцяв забезпечити повне фінансування цих статей. Добре, що знайшлись кошти на збільшення фінансування міліції. Армія та наука теж отримали велику дулю від регіоналів.

Світлина Молодий буковинець

peredplata